Råd og svampe skader

Råd og svampe skader

 

Ingen har råd til at have råd i huset

At få råd eller svamp i huset er en alvorlig skade, som du bør reagere på prompte. Svamp lever af organisk materiale, som f.eks. træværk, gipsplader, træfiberplader, tapet og andre byggematerialer. Træ er en vigtig del af de fleste huse, eksempelvis som det bærende element i tagkonstruktionen, som bjælkelag, som trægulve eller som skelettet i huset, og det er derfor særdeles vigtigt at få stoppet angrebet så hurtigt som muligt.

Hvis angrebet er meget omfattende, kan det blive både dyrt og besværligt at redde dit hus.

Der er forskel på råd og svamp

Det er ikke uden betydning om det er råd eller svamp, der har angrebet dit hus. For at behandlingen skal have den nødvendige effekt, er det vigtigt først at fastslå hvad det er. Nogle svampetyper er mere alvorlige end andre, og et svampeangreb kan sprede sig relativt hurtigt. Derfor kan det være en god ide at få taget nogle prøver på et svampelaboratorium. På den måde kan det med sikkerhed fastslås, hvilken type svamp der er tale om, og hvorledes vi bedst fjerner den.
Råd nedbryder trækonstruktionen relativt langsomt i forhold til svamp, oftest går der minimum 3 måneder fra en fugtskade er opstået til rådet begynder at udvikle sig. Hurtig indgriben kan derfor forebygge skader og spare dig mange penge.

 

Hvad kan du gøre når du har haft ubudne gæster

Normalt dækker en husforsikring svampeskader, mens rådskader som regel kun er dækket, hvis du har tegnet en særlig svampeskadeforsikring.
Kontakt os, så fører vi dig sikkert igennem med råd og vejledning.
Vi lægger en udredningsplan, så du kan få fjernet svampen, så den ikke kommer igen. Vi har stor erfaring med behandling af svampeskader, og kan også hjælpe dig med vejledning i hvad der eventuelt skal udskiftes af bjælker eller andre dele af den bærende trækonstruktion.
Det er vigtigt at finde grunden til skaden, ellers opstår den bare igen.

Kontakt os i dag, så hjælper vi dig gerne igennem processen, så du er i trygge hænder.
Vi kommer også gerne og besigtiger skaden sammen med dig.

Godt håndværk siden 1919

Når du arbejder med os i forsikringsskader, behøver du kun én partner. Vores veluddannede, faglærte håndværkere udfører og koordinerer både tømrer-, snedker- og malerarbejde. Vi gør en dyd ud af at behandle vores kunder godt.

Kontakt os

Hvis du ønsker en uforpligtende samtale med en af vores dygtige medarbejdere, så klik på billedet og udfyld vores kontaktformular.